Likya Yolu Yürüyüşü Etapları ve Haritası - Villa Danışmanı Blog

Likya Yolu Yürüyüşü

Likya Yolu Yürüyüşü

Likya Yolu Yürüyüşü

LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ ETAPLARI VE HARİTASI

Likya yolu Fethiye’ den Antalya’ ya kadar uzanan 555 km lik uzun mesafe bir yürüyüş yoludur. Teke yarımadasında, patikaların bazı kısımlarının işaretlenerek rotasının belirlendiği, 1992 yılında çalışmalarına başlanmış ve 1999 yılında hizmete açılmıştır. Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından bir tanesidir.

-        Likya Yolu Haritası


Likya yolu harita, Fethiye Ovacık – Uzunyurt köyünde başlayarak Antalya’ ya 20 km mesafede bulunan Geyikbayırı beldesinde son bulmaktadır. Likya yolu haritası ayrıntılı olarak resimde gösterilmiştir.

Güzergah üzerinde 2007 yılının Türkiye’ nin en güzel manzarası seçilmiş olan Gelidonya Feneri bulunmaktadır. Daha birçok mükemmel manzara Likya yolu yürüyüşünde size eşlik etmektedir.

-        Likya Yolu Kaç Kilometre?

Fethiye ve Antalya arasında bulunan tarihi Likya yolunun uzunluğu ortalama 555 km dir. Likya yolu günlük yürüme mesafesine bağlı olarak 25 ila 40 gün aralığında sürmektedir.

-        Likya Yolu Nerede?

Likya yolu Fethiye Ovacık’ ta bulunan “Likya Yolu Başlangıç Noktası” tabelasının bulunduğu noktadan başlar. Likya yolunun bitiş noktası ise Antalya merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Geyikbayırı beldesidir.

Likya yolu yürüyüş etaplarına Fethiye den başlamak isterseniz Dalaman Havaalanını, Geyikbayırı noktasından başlamak isterseniz de Antalya Havaalanını tercih etmelisiniz.

-        Likya Yolu Yürüyüş Rotası

Likya yolu yürüyüş rotası, Likya yolu yürüyüşçüleri tarafından genellikle yürüyüş yolu etaplarını 2 bölüme ayırarak yürümeyi tercih ediyorlar.

Birinci bölüm; Fethiye Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Ovacık köyü, Kabak Koyu, Dodurga, Sdyma Antik Kenti, Pınara Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Xanthos Antik kenti, Patara Plajı ve Patara Antik Kenti, Kalkan, Sarıbelen köyünü kapsamaktadır.

İkinci bölüm ise; Antiphellos Antik kenti, Kaş, Apollo Antik Kenti, Simena (Kaleköy), Demre, Myra Antik Kenti, Limyra Antik Kenti, Rhodiapolis Antik Kenti, Gagai Antik Kenti, Melanippe Antik Kenti, Finike, Gelidonya Burnu (Taşlık Burnu), Adrasan, Olympos, Çıralı, Faselis Antik Kenti ve Geyikbayırı beldesini kapsamaktadır.

-        Likya Yolu Etapları

Likya yürüyüş yolunun belirlenmiş herhangi bir etabı yoktur. Likya yolu etapları, kendi belirlediğiniz mesafelerde günlük yürüyüş rotanızı kendiniz belirleyebilirsiniz.

·        Hisarönü (Ovacık)

·        Faralya

·        Kabak Koyu

·        Alınca

·        Yediburunlar

·        Gavurağılı

·        Patara

·        Kalkan

·        Sarıbelen

·        Gökçeören

·        Kaş

·        Kekova

·        Demre

·        Alakilise

·        Finike

·        Gelidonya Feneri

·        Adrasan

·        Olympos

·        Çıralı

·        Tekirova

·        Gedelme

·        Geyikbayırı

Likya yürüyüş yolu etaplarında rota, Boğaziçi köyü, Patara ve Çıralı bölgelerinde 2 ayrı alternatif yola ayrılmakta ve sonrasında da bu alternatif yollar birleşmektedir.

Likya yolunun tamamını tek seferde yürümek isteyen doğa sporları severlerin yolculuğu ortalama olarak 25-40 gün kadar sürmektedir.

-        Likya Yolu Turu

Likya yolu bireysel olarak yürünebileceği gibi bazı tur firmaları tarafından düzenlenen turlar ile de yürünebilmektedir. Likya turu rehberi eşliğinde detaylı bilgi edinerek bu güzel ve uzun yürüyüşü eğlenceli ve keyifli hale getirebilirsiniz.

Likya yolu yürüyüşü için düzenlenen turlar belli bir mesafeyi kapsamaktadır. Likya yolunun tamamını kapsayan bir tur maalesef bulunmuyor.

-        Likya Yolu Konaklama

Likya yolu yürüyüşü için karar verdiyseniz, Likya yolu konaklama için fazla seçeneğiniz maalesef ki bulunmuyor. Kamp hayatı seviyor iseniz çok şanslısınız. Çadır konaklamalar Likya yolu yürüyüşü için en uygun konaklama alternatiflerinden biridir. Fakat çadırda konaklamayı tercih etmeyen yürüyüş severler için Likya yürüyüş yolu güzergahında pansiyon, apart otel ve bungalov evleri de mevcuttur.

Kamp yapmayı tercih eden yürüyüş severlerin, kamp malzemelerinin eksiksiz ve tam olarak yanında olmasına dikkat etmesi önemlidir.

-        Likya Yolu Yürüyüşü İçin En Uygun Mevsim

Likya yolu Akdeniz’ in ılıman ikliminden dolayı yılın 4 mevsiminde de yürünebilmektedir. Fakat Likya yolu yürüyüşü için en uygun mevsim bahar mevsimleridir. Özellikle Nisan – Mayıs ayları ve Eylül – Ekim aylarında hava sıcaklığının yaz aylarında olduğu kadar sıcak ve nemli olmamasından dolayı tercih edilmektedir.

Likya yolu üzerinde, bölgede bulunan birçok antik kentten geçilmektedir. Likya yürüyüş yolu antik kent bakımından zengin bir bölgedir. Yalnızca Likya yolu üzerinde bile 20 den fazla antik kenti keşfetme şansına sahip olabilirsiniz.

-        Likya Yolu Yürüyüşünde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Likya yolu yürüyüşü orta – zor seviyesinde bir zorluk derecesine sahip ve uzun süren bir yolculuğa çıkıyorsunuz demektir. Likya yolu yürüyüşüne çıkmaya karar verdi iseniz dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

- Öncelikle yürüyüş yaptığınız süre boyunca yanınızda yeterli miktarda su olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Harcadığınız güç vücudunuzda su kaybına sebep olacağından yürüyüşe başlamadan yanınızda bulunan suyu mutlaka kontrol edin. Yanınızda yeterli miktarda su bulunmuyorsa en yakın yerden su ihtiyacınızı gidermeniz gerekir.

- Likya yürüyüş yolunun Fethiye – Antalya arasında bulunan 555 km lik parkuru tek seferde yürümeyi planlıyorsanız bu yürüyüş ortalama 25-40 gün arasında sürecektir. Birçok yürüyüş sever bu uzun parkuru belirli günlere bölerek yürümektedir. Mesela 5 gün yürüyüş 2 gün dinlenme olarak planlanabilir. Bu planlama tamamen size bağlıdır.

- Likya yürüyüş yolu üzerinde yönlendirme tabelaları bulunmaktadır. Tabelalar kırmızı, beyaz ve sarı renklidir. Kırmızı renkli boyalı tabelalar yanlış yönü, beyaz renkli boyalı tabelalar ise doğru yönü yani yürümeniz gereken yolu göstermektedir. Sarı renkli boyalı tabelalar ise bulunduğunuz parkurun hangi mevkiinde olduğunuzu göstermektedir. Üst üste boyanmış kırmızı ve beyaz renkli çizgiler alternatif bir yol ayrımını simgelemektedir.

- Bu uzun doğa yürüyüşü için yanınızda bulundurmanız gereken kıyafetlerde önem arz etmektedir. Ayak bileğinizi kapatan, ağırlığı hafif olan, dağ yürüyüşüne uygun ayakkabılar tercih edilmelidir. Pantolon olarak ise diz boyundan fermuarla ayrılan ve şort – bermuda olan türleri tercih etmeniz sıcak mevsimler için uygun olacaktır. Üst giyim olarak pamuklu giysiler tercih etmeniz sizin açınızdan çok daha iyi olacaktır. Yanınızda yağmurluk ve her ihtimale karşın uzun kollu bir sweatshirt olmasına da özen göstermenizi tavsiye ederiz.

- Eğer konaklama için kamp yapmayı planlıyor iseniz, kamp malzemelerinizin taşıyabileceğiniz ağırlıkta ve eksiksiz olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Kamp malzemeleri dışında yanınızda bulundurmanız gereken; böcek – sinek kovucu, el feneri, güneşten korunmak için şapka, ihtiyaca uygun merhem ve krem gibi bir takım donanımların da unutulmaması gerekmektedir.

- Gezip gördüğünüz muhteşem manzaraların resimlerini çekebilmek adına yanınızda fotoğraf makinesi olmasını tavsiye ederiz.

Likya yolu yürüyüşü için yanınızda rehberlik yapacak biri olmadan yürümeyi planlıyorsanız, Likya yolunun detaylı olarak anlatıldığı rehber bir kitap edinin.

Tabiki en önemlisi etaba başlamadan bir kaç gün öncesinden gelip Fethiye Kiralık Villa seçeneklerimizden beğendiğiniz bir villada konaklayıp enerji depolamanız ve fethiyedeki tarihi ve doğal güzellikteki yerleri de keşfetmeniz.

Müşteri Girişi

Whatsapp